Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Bandırma'da Mirza, Marmara'da Aksoy kazandı

Bandırma

Bandırma Belediye Başkan Yardımcısı ve CHP Bandırma Belediye Başkan Adayı, Dursun Mirza, 30 Mart 2014 yerel seçimlerini 46.5 oyla kazanarak Bandırma Belediye Başkanı oldu. Bandırmada CHP ilk defa iki dönem üst üste yerel iktidara geldi. Açık ara f

Bandırma Belediye Başkan Yardımcısı ve CHP Bandırma Belediye Başkan Adayı, Dursun Mirza, 30 Mart 2014 yerel seçimlerini % 46.5 oyla kazanarak Bandırma Belediye Başkanı oldu. Bandırma`da CHP ilk defa iki dönem üst üste yerel iktidara geldi. Açık ara farkla yerel seçimleri kazanarak Belediye Başkanı olan Dursun Mirza ve CHP`nin zaferiyle gece Bandırma Cumhuriyet Meydanı çok kalabalık bir kutlamaya sahne oldu.
Dursun Mirza, 2004 yerel seçimlerinde de belediye başkan adayı olmuş ancak seçimleri Ak Parti adayı Cemal Öztaylan kazanmıştı. 2009 yerel seçimlerinde ise belediye başkan aday adayı olan Dursun Mirza`nın yerine Sedat Pekel aday gösterilmişti.
20 yılı aşkın bir süredir siyasetin içinde olan Mirza, 5 yıl muhalefet Belediye Meclis Üyeliği, 3 dönem CHP Bandırma İlçe Başkanlığı, CHP İl Yönetim Kurulu Üyeliği ve Kurultay Delegeliği ve 2009 yerel seçimlerinde kazanılan Bandırma Belediyesi`nde Başkan Yardımcılığı görevi yaptı.
Diğer yandan, Marmara Adasında AK Parti adayı Süleyman Aksoy, Gönen ilçesinde AK Parti adayı Hüseyin Yakar, Manyas ilçesinde ise itiraz olduğundan oylar tekrar sayılacak.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 17.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17.1 ° / 5.3 ° Güneşli